Макрон стане більш проукраїнським, - політолог

Еммануель Макрон знову виграв вибори у Франції та продовжить свій термін президентства. На думку експертів, тепер він стане ще більше проукраїнським та допомагатиме нам у війні з Росією. Таку думку висловив політолог Микола Давидюк в ефірі 24 каналу, передають Патріоти України.

За його словами, для України це вигідна позиція (президентство Макрона – ред.), бо прихід Ле Пен означав би великий "відкат назад" у відносинах з Францією. "Важливо те, що Європа сьогодні демонструє підтримку України. Тому є очікування, що Макрон стане тим європейським лідером, якого сьогодні не вистачає", – заявив Давидюк.

Політолог додав, що у Франції була тотальна перемога Еммануеля Макрона – близько 10 – 15%. До слова, політик та екснардеп Андрій Шкіль вважає, що згодом позиція Макрона щодо війни Росії з Україною стане чіткішою. За його словами, після перемоги той може стати "сильнішим гравцем" у питанні протистояння Європи з Росією.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...