"Максимальна дальність ураження цих ракет менше 300 кілометрів": Арестович розповів про незвичний обстріл Одеси

Загарбники продовжують випускати ракети по містах України. Сигналами повітряної тривоги нехтувати не можна, навіть якщо ви перебуваєте в регіоні, який далекий від гарячих бойових дій. Останнім часом часто від обстрілів потерпають Одеса та прифронтовий Миколаїв. Про особливості одного з останніх обстрілів розповів радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі Фейгин Live, повідомляють Патріоти України.

Росіяни запускають ракети середньої дальності

Арестович звернув увагу на обстріли Одеси та Миколаєва 3 червня. Більшість випущених ворожих ракет вдалось збити. "Як тільки розібрались, то вияснили, що ці ракети типу Х-59. Вони характерні тим, що в них максимальна дальність ураження менше 300 кілометрів, тобто це ракети середньої дальності, авіаційні", – пояснює він.

За словами радника глави Офісу Президента, це викликає питання: або вони випробовують ці ракети або в них закінчуються ракети дальні. Саме тому російські окупанти можуть застосовувати ці. "А вони небезпечні тим, що можуть підходити вплотну до кордонів роботи нашої ППО. З великою ймовірністю у них почалася економія ракет інших класів і доводиться застосовувати середньої дальності", – каже Арестович.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...