Мала відбутися в Єрусалимі: Ватикан скасував зустріч Папи Франциска з патріархом Кирилом, щоб "уникнути непорозумінь"

Організацію зустрічі Папи Франциска з патріархом Російської православної церкви Кирилом, який підтримує війну Росії в Україні, призупинено. Зустріч мала відбутись у червні в Єрусалимі. Про це Папа Римський повідомив в інтерв'ю аргентинському виданню La Nacion, передають Патріоти України.

Він зазначив, що ці плани було призупинено, оскільки така зустріч може викликати велике непорозуміння в такий момент. "Я шкодую, що Ватикану довелося призупинити проведення зустрічі з Патріархом Кирилом, яку ми запланували на червень в Єрусалимі. Але наші дипломати вирішили, що така зустріч у цей час може призвести до великого непорозуміння", – розповів Папа Франциск.

При цьому він наголосив, що буде й надалі шукати способи вирішення конфліктів шляхом міжрелігійного діалогу. "Я завжди пропагував міжрелігійний діалог. Коли я був архієпископом Буенос-Айреса, я об'єднав християн, євреїв та мусульман у плідному діалозі. Це була одна з ініціатив, якою я найбільше пишаюся. Це та сама політика, яку я пропагую у Ватикані. Як ви неодноразово від мене чули, для мене згода вища за конфлікт", – пояснив понтифік.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...