"Маленька переможна війна" для підняття рейтингів кремлівського фюрера: Політолог розповів про перепони російського бліцкригу в Білорусі

У випадку ймовірного збройного протистояння з Білоруссю президенту РФ Володимиру Путіну потрібна була б "маленька переможна війна", але такою вона не буде. Про це російський політог Дмитро Орешкін заявив в етері Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

"У Білорусі Лукашенко, по-перше, цього чекає. Він давно цього чекає. Він до цього готується. Тобто це не буде несподіваний хід з козирем в кишені, як було з Кримом.

По-друге, там немає російської військової бази. Не дарма Лукашенко пручався авіаційним військовим базам, які хотів змусити його зробити Путін.

По-третє, там немає розколу еліт. І немає переорієнтації, немає значних елітних громадян, які хотіли б працювати з Путіним. Коли Путін розігрував Крим, у нього було кілька фігур", - виклав свої міркування Орешкін.

І, найголовніше, додав експерт, ця війна не буде для Росії ані "переможною", ані "маленькою".

"Путін мав три сплески популярності. Й усі три пов'язані з війнами - Чеченська війна, Грузинська війна, Українська війна. Але це були війни, які пропаганда змогла подати як "маленькі" та "переможні". Нині ані (нова - ред.) Українська, ані Білоруська війна "маленькою" та "переможною" не буде. Вона буде дуже болісною, кривавою й нищівною для путінського режиму", - пояснив Орешкін.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...