"Маленький" додаток до "формули Штайнмаєра" та відведення ЗСУ: У Порошенка нагадали, що Росія зобов'язалась перед усім віддати Дебальцеве та Новоазовськ

Щоб гарно виконувати всілякі нові ініціативи, з додатковими зобов'язаннями Києва, варто нагадати ворогам і посередникам що якось "забулась" виконати Москва

Росія має повернути Україні контроль над Дебальцевим та Новоазовськом у відповідності до «Мінських угод». Про це заявила народна депутатка від партії «Європейська солідарність» і учасник мінських переговорів в попередні каденції Ірина Геращенко, зазначають Патріоти України.

«Лінія зіткнення, яка зафіксована у вересні 2014 року, передбачала, що український контроль повинен бути в Дебальцевому та в Новоазовську, які захоплені проросійськими бойовиками і самої РФ. Яка влаштувала там свої військові бази. На сьогоднішній день там залишаються бойовики і російські окупаційні війська…Чому ці населені пункти не передають Україні відповідно до «Мінських угод»?» – каже Геращенко.

Варто зазначити, що Новоазовськ було захоплено російськими військами в серпні 2014 року, а Дебальцеве – вже після підписання «Мінських угод» наприкінці лютого 2015 року.

Нардеп також додала, що «Мінські угоди» у 2014 році були підписані для припинення російського наступу і введення санкцій. При цьому обговорювалися різні формати реалізації «Мінських угод»: «план Мореля», пропозиції представника ОБСЄ Мартіна Сайдика і «формула Штайнмайєра», проте жоден з них не був підписаний Україною.

«Важливо розуміти, що всі ці плани обговорювалися разом з безпековим блоком, який був ключовим. Ми весь час наполягали на тому, що всі гуманітарні та політичні питання повинні вирішуватися тільки після виконання безпекового блоку», – наголосила Геращенко.

Нардеп також розкритикувала процес розведення військ, в рамках якого українські війська відводяться на необладнані території, а низка населених пунктів потрапляють до «сірої зони».

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради з міжнародних відносин і нардеп від «Слуги народу» Богдан Яременко заявив, що капітуляцією було підписання «Мінських угод», а не реалізація їх нині.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...