Маленький прикол від Коміка? Зеленський у Парижі посадить за один стіл з Путіним засудженого в Росії злочинця

У складі української делегації в Парижі присутній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який був заочно арештований російським судом, повідомляють Патріоти України з посиланням на пост Юрія Бутусова.

За словами журналіста, російські силовики порушили низку кримінальних справ проти Авакова. У 2014 році слідчий комітет оголосив міністру підозру у масових вбивствах і заборонених методах ведення війни, а в 2018 році – звинуватив у перешкоджанні російським громадянам проголосувати на виборах президента РФ.

Крім того, ще в 2014 році Басманний суд Москви заочно заарештував українського міністра.

«Тепер Путіну доведеться сісти з Зеленським і Аваковим за один стіл переговорів. Сам факт, що Путіну доведеться перебувати разом з оголошеним в розшук за масові вбивства Аваковим, виглядає знущанням над Росією», – пише Бутусов.

За його словами, таким чином, український президент Володимир Зеленський демонструє свою позицію стосовно РФ.

«Зеленський відпрацьовує ефективні методи переговорів з РФ, це просто круто, респект», – резюмував Бутусов.


Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...