"Малюк, який мав зустрічати з батьками свій перший Великдень": Що відомо про загиблих через ракетний удар по Одесі (відео)

У результаті масованого ракетного удару по Одесі, який ЗС РФ здійснили 23 квітня, загинули п'ятеро людей. Про це пише видання "Думська", передають Патріоти України.

Вибухи під час ракетного удару чули мешканці різних районів Одеси. За даними журналістів, жертвами суботнього обстрілу обласного центру стали щонайменше троє людей. Інформацію про загибель мирних жителів внаслідок ракетного удару ЗС РФ також оприлюднив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Нардеп також зазначив, що уламки ракет прилетіли на місцевий цвинтар і поранили одну людину.

У МВС стверджують, що російські війська запустили щонайменше шість крилатих ракет по Одесі. "Жителі міста чули вибухи в різних районах. Це були як прильоти, так і відльоти нашого ППО. Наразі відомо, що кілька ракет вдалося збити. Містяни бачили вибухи в небі й уламки, що падали", - підкреслив представник міністерства.

У ході ракетного удару ЗС РФ було зафіксовано попадання в житлові будинки. Однією з жертв обстрілу став чоловік, який, за даними МВС, згорів живцем у своєму автомобілі.

Оперативне командування "Південь" закликає місцевих жителів не публікувати кадри з місця прильотів ворожих снарядів як мінімум три години, оскільки ЗС РФ можуть завдати повторного ракетного удару по Одесі.

За даними відомства, російські війська здійснили обстріл обласного центру за допомогою літаків стратегічної авіації ТУ-95, які перебували в акваторії Каспійського моря. Бійцям зенітних ракетних підрозділів ЗСУ вдалося знищити дві крилаті ракети та 2 БПЛА.

"Безпілотники імовірно здійснювали корекцію польоту крилатих ракет і ставили активні перешкоди для ЗСУ. На жаль, 2 ракети вразили військовий об'єкт і 2 житлові будинки", - йдеться у повідомленні.

О 17:12 голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що внаслідок ракетного удару по Одесі загинули п'ятеро людей, ще 18 отримали поранення. За його словами, жертв обстрілу може бути більше, оскільки рятувальники продовжують розбирати завали. "Серед убитих – тримісячна дитина. Малюк, який мав зустрічати з батьками свій перший Великдень. Нічого святого. Взагалі. Зло буде покарано", - додав Єрмак.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...