Малюська розповів, чому посадити Путіна на лаву підсудних - це реально (відео)

Володимир Путін на лаві підсудних – не нездійсненна українська мрія, а досить реальна мета, якої можна досягти, зібравши і належним чином оформивши докази. Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару для його програми "Орестократія" міністр юстиції України Денис Малюська, передають Патріоти України.

На думку фахового юриста, притягнення лідера РФ до суду рано чи пізно відбудеться, і зараз українська сторона робить усе можливе, аби грамотно задокументувати для будь-якої судової інстанції (у тому числі Міжнародного кримінального суду в Гаазі) докази та свідчення постраждалих від рук російських військовослужбовців.

Звісно, найлегше змусити відповісти за звірства безпосередніх виконавців, вважає Малюська: "Виконавці – це ті особи, чия відповідальність є більш очевидною. Тому що є очевидно ґвалтівники, очевидно вбивці, і докази по них можна зібрати. Що стосується вищого керівництва Російської Федерації – усе залежить від типу злочину. Якщо ми говоримо про злочин агресії, тут очевидно, что наказ віддав Путін і він вчинив воєнний злочин, що кваліфікується як агресія.

Якщо ж ми говоримо про інші злочини, що вчинялися військовослужбовцями РФ, тут, з точки зору доведення, складніше, бо, наприклад, чи був наказ Путіна знищувати мирне населення? Офіційний, неофіційний, будь-який. Якщо ми це доведемо – будь ласка, ось іще один злочин, скоєний Путіним чи військовим керівництвом Росії".

З точки зору доказовості у випадку Путіна найлеше довести саме агресію РФ проти України. "Але я сподіваюся, що слідство виведе на нього та його підлеглих і по інших воєнних злочинах", – сказав Денис Малюська.

Міністр юстиції України входить до складу української делегації у переговорному процесі з Росією про припинення війни та гарантії безпеки для нашої країни, і в програмі "Орестократія" він також відповів на важливі запитання про те, хто і як розслідує злочини росіян, скоєні в Україні, та яким чином Україна може домогтися від Російської Федерації коштів на відновлення всього того, що було знищено з 24 лютого 2022 року.

Покроковий план дій задля встановлення справедливості – у програмі:

Джерело: Обозреватель

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...