"Мало бути святково, але щось пішло не так": В окупований Маріуполь приїжджав віцепрем'єр Росії, Пушилін отримав на горіхи

Віцепрем'єр Росії Марат Хуснуллін вирішив навідатись в окупований росіянами Маріуполь і вичитати ватажка так званої "ДНР" Дениса Пушиліна та місцевого гауляйтера Костянтина Іващенка. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

За його словами, свята по приїзду російського чиновника не вийшло. "Вчора в Маріуполі було явище заступника голови уряду Московії Марата Хуснулліна. Мало бути святково, але щось пішло не так. Через чисельні скарги маріупольців на "приймальну Путіна" вперше з часів окупації Пушилін з Іващенко отримали на горіхи", – написав він.

При цьому Андрющенко наголосив, що тут би мали порадіти за маріупольців, але ні. Але рішення та протокольні доручення окупаційної влади дуже дивні.

Окупаційна влада остаточно стирає місто

Андрющенко також повідомив, що про маріупольців на зустрічі ніхто не говорив, про те, як вони мають зимувати – ніхто не хвилюється. "Теплопостачання протягом січня забезпечити виключно в "соціальних об'єктах" та … прискорити темп знесення будинків аби з весни московські підрядники почали забудову. Якщо підсумувати, то до маріупольців тут справ не дійде. Відверте лобі своїх "забудовників" задля заробітку. Не міноборони єдиним красти з російського бюджету врешті решт", – пояснив Андрющенко.

Він зазначив, що задля власної особистої наживи росіяни стирають місто остаточно. "Скільки українців в окупації готові принести в жертву власної жадібності - питання риторичне. Всіх. До останнього", – додав радник мера Маріуполя.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...