"Мали будувати міста в Сибіру": Данілов розповів, як РФ планувала депортацію українців

Секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що РФ давно планувала захопити українців і переселити їх до Сибіру. За задумом пропагандистів, там наші громадяни мали би будувати нові російські міста, передають Патріоти України.

Він наголосив, що методи окупантів не змінилися із радянських часів. Про це йшлося в його інтерв’ю в ефірі авторської програми "Антиподи" журналіста Сергія Іванова.

Данілов нагадав, що план росіян вперше опублікували ще 6 вересня 2021 року. Це була стаття міністра оборони РФ Сергія Шойгу про "розвиток міст Сибіру". У ній описувалося, як вони зводитимуть там великі міста, а робитимуть це "громадяни країн СНД".

"План полягав у захопленні великої кількості наших громадян і переселення їх туди для будівництва тих міст, які росіяни з Путіним собі мріяли", – зазначив секретар РНБО.

За його словами, у кремлівських лідерів одні й ті ж методи, адже й після закінчення Другої світової війни радянська влада вивезла багато українців у Сибір.

"У них із Радянського Союзу нічого не змінюється... Зараз ці пропагандистські відео, де нібито українці розповідають, що вони чимось незадоволені. Ці фільтраційні табори… Це сучасний рашизм. Викрадення, катування, убивства людей… Тероризм", – заявив чиновник.

Журналіст нагадав, мовляв, самі окупанти зізналися, що за час після вторгнення насильно вивезли з України на територію РФ більше мільйона громадян, серед них понад 200 тис. дітей. У відповідь Данілов запевнив, що як тільки війна українських Сил оборони проти агресора РФ скінчиться, "ми обов’язково повернемо додому всіх людей".

Нагадаємо, що Сибір – це регіон Російської Федерації, площа якого становить більше 13 млн кв. км, а населення – близько 33 млн осіб. Він простягається від Північного Льодовитого океану на півночі до горбкуватих степів Казахстану, Монголії та китайських лісів на півдні, від Уралу на заході й до гірських хребтів тихоокеанського вододілу на сході. Останніми днями росіяни намагаються приборкати масштабні пожежі у Сибіру, які вийшли з-під контролю.

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...