Мали бути ще у 2018-му: З Польщі до України прибули вилучені БМП-1

Вилучені через суд 26 одиниць БМП-1 у польського постачальника вже в Україні. Про це повідомляє "Укроборонпром", передають Патріоти України.

Повідомляється, що 26 БМП приїхали в Україну двома партіями – 12 та 14 одиниць. Також зазначається, що вже за місяць вилучені БМП-1 можуть бути передані Збройним силам України. Нагадаємо, в серпні Укрспецекспорт через суд примусово вилучив у приватної польської компанії 26 БМП-1 для українських військових, які мали поставити за контрактом ще у 2018 році.

“На даний момент відбувається дефектація на ЖБТЗ. За місяць вони можуть бути передані Збройним силам України”, – розповів гендиректор Укрспецекспорту Вадим Ноздря.

Причина чому польська компанія відмовлялась їх передати – наміри переглянути умови контракту в сторону збільшення вартості угоди для нашої країни. Тому державна компанія «Укрспецекспорт» була вимушена звернутися до польських судів аби відсудити техніку, за яку вже були переведені кошти.

Сам контракт було підписано у 2016-у році та внесено аванс у розмірі майже 9 млн доларів США за понад 50 бойових машин піхоти, але було поставлено близько 20 одиниць.

Загалом же контрактом передбачалось поставка 93-х бойових машин піхоти БМП-1 на загальну суму 15 345 000 доларів США. Передбачалось здійснити постачання всіх БМП-1 до 2018-го року, але цього не було зроблено.

Для довідки: БМП-1 (Бойова машина піхоти-1) – бойова броньована плаваюча гусенична машина, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності та захищеності на полі бою і спільних дій з танками в бою.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...