"Мали цікаву дискусію": Блінкен нагадав Зеленському про реформи, а той запросив Байдена відвідати Україну

Президент Зеленський сподівається, що 2021 рік буде «фундаментальним» роком відносин між Україною і Сполученими Штатами.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який приїхав до Києва, і передав через нього запрошення свому колезі Джо Байдену відвідати Україну цього року. Про це очільник держави заявив під час спільної прес-конференції, передають Патріоти України.

«Так, я запросив президента США з офіційним візитом приїхати в Україну у цьому році. Я не знаю, в якому форматі може відбутися така зустріч — це залежить від двох країн. Зараз запрошення президент США від нашої країни отримав. Я вірю, що ця зустріч буде, вона важлива для обох наших країн», — заявив Зеленський.

У свою чергу Блінкен зазначив, що наразі Байден не здійснює міжнародні візити через пандемію COVID-19. При цьому запевнив, що як тільки зможе, він відвідає Україну.

«Я вдячний за запрошення відвідати Україну, яке я передам президенту Байдену, як тільки повернуся. Особливо після того, як ми мали дуже гарну дискусію з вами. Ми знайдемо відповідний час, щоб приїхати в Україну. Президент вже чотири місяці в офісі, але найближчим часом можливо він зможе з візитом виїжджати з країни і приїде в Україну, коли зможе», — заявив Блінкен.

Також у ході прес-конференції Володимир Зеленський висловив впевненість, що 2021 рік стане фундаментальним у відносинах України та США.

«Ми вважаємо, що це буде фундаментальний рік відносин України і США. У цьому році буде важлива наша Кримська платформа, перший майданчик щодо допомоги Криму, деокупації нашого півострова. Я запросив президента США і віце-президента. Ми віримо, що цього року США обов'язково будуть з нами і будуть у нас в гостях з офіційними і неофіційними візитами», — сказав президент.

У свою чергу держсекретар США наголосив на необхідності боротьби з корупцією у нашій країні. Він зазначив, що це питання є одним з найважливіших для українського народу. Крім того, він додав, що на зустрічі обговорювалося питання реформування інститутів в Україні.

Держсекретар, зокрема, згадав про протидію зусиллям нашої держави на шляху реформування та боротьби із корупцією. «До них відносяться зовнішні сили, такі як Росія, і внутрішні сили, такі як олігархи і потужні особистості, які переслідують власні вузькі інтереси нелегітимними засобами за рахунок народу України. І тому боротьба з корупцією є одним з найважливіших питань для українського народу і вирішальним для поліпшення його життя», — сказав Блінкен.

Джерело: РБК-Україна

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...