"Маневри" Байдена? У Пентагоні вирішили не називати Росію ворогом і знайшли інший термін

США не вважають Російську Федерацію ворогом. Для неї керівництво Білого Дому використовує інші терміни. Про це на пресконференції зі ЗМІ розповів прессекретар Пентагону Джон Кірбі, відповідаючи на запитання журналіста, передають Патріоти України.

Представник преси поставив йому запитання, як ставиться Міноборони США до спільних військових навчань Росії та члена НАТО Сербії, враховуючи, що російська сторона виступає ворогом стосовно США.

"Ніхто не затаврував Росію ворогом. Це не та фраза, яку ми б використовували для позначення Росії, у нас є інший термін. Що стосується недавніх навчань, то нехай з цього приводу краще висловляться дві суверенні держави", – зазначив Кірбі. Він додав, що США поважають Сербію як учасника Альянсу і цінують її "внесок заради миру".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...