Маневри Путіна та Лукашенка ще не почались, а втрати вже є: У Білорусі впав бойовий вертоліт Мі-24

У Білорусі в районі агромістечка Гоцьк, в Мінської області, зазнав аварії військовий вертоліт Мі-24, пише портал «Электронный Солигорск».

Цю інформацію також підтвердили у пресслужбі Міноборони Білорусі. Повідомивши, що Мі-24 через неполадку в роботі силового агрегату здійснив вимушену посадку на непідготовлений майданчик.

«Під час виконання планових польотів екіпажем вертольота Мі-24 було виявлено неполадки в роботі силового агрегату борту. Екіпаж ухвалив рішення здійснити вимушену посадку на непідготовлений майданчик», — йдеться у повідомленні відомства.

Внаслідок інциденту екіпаж не постраждав. Проводиться розслідування.

Очевидці повідомили, що ввечері було чути шум двигуна, гелікоптер низько кружляв над населеним пунктом, а потім упав.

«Летів низько над селом, ще думали, а чого так низько? Але льотчик відвів його від населеного пункту, і гелікоптер упав у поле», – сказав очевидець.

Інцидент стався в ході планових польотів у ввечері п’ятниці 21 січня.

У пресслужбі Міноборони Білорусі підтвердили інцидент із Мі-24. У відомстві заявили, що у ході планових польотів екіпаж виявив проблеми у роботі силового агрегату вертольота й ухвалив рішення про посадку борту на непідготовленій місцевості.

У Міноборони наголосили, що у результаті НП ніхто з людей, які перебували на борту, не постраждав. Наразі проводитися розслідування за фактом того, що сталося.

Мі-24 "Крокодил" – ударний вертоліт радянського виробництва, призначений для підвищення вогневої потужності та мобільності частин і підрозділів наземних сил. Машина має безліч модифікацій і перебуває на озброєнні десятків країн світу.

Нагадуємо, що до Білорусі прибувають підрозділи російських збройних сил для навчань з відбиття так званої «зовнішньої агресії».

Збройні сили Росії прибули до Білорусі. 18.01.2022. Фото: Міноборони Білорусі

На територію країни з Росії буде перебазовано 12 винищувачів Су-35, два дивізіони систем ППО С-400 та дивізіон зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С».

Російські війська залишатимуться у Білорусі щонайменше до березня. Офіційно навчання будуть проходити у два етапи. Перший триватиме до 9 лютого, другий – з 10 до 20 лютого. Під час навчань «Союзная решимость 2022» за планами військові мають відпрацювати відбиття «зовнішньої агресії».

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: