Маневри "Захід-2021": Російська армія вперше застосувала бойових роботів

На військових маневрах “Захід-2021 “росіяни вперше застосували ударні роботи “Уран-9” і “Нерехта” в бойових порядках загальновійськових підрозділів. Про це повідомляє “РІА Новини” з посиланням на Міноборони Росії, зазначають Патріоти України.

Під час основного етапу навчань на полігоні Муліно російські військові задіяли роботів розвідки і вогневої підтримки.

“Урани-9” здійснювали бойові дії безпосередньо в бойових порядках підрозділів, що обороняються, і “знищували” ціль – живу силу і техніку противника на відстані від 3 до 5 тис. метрів. Вогнева підтримка велася бойовим роботом з ракетних комплексів “Атака”, реактивних піхотних вогнеметів, а також 30-міліметрових гармат і кулеметів.

Також “Урани-9” прикривали мотострілкові підрозділи під час зміни позицій.

Роботи “Нерехта” застосовувалися для розвідки і вогневої підтримки підрозділів. Ці роботи були озброєні 12,7-міліметровим кулеметом “Корд” і 30-міліметровим гранатометом АГ-30м.

У Міноборони РФ зазначили, що “Нерехта” здатні коригувати вогонь, доставляти боєприпаси і спорядження. Крім того, для створення проходів у мінних загородженнях використовували робототехнічні комплекси розмінування “Уран-6”.

Тактичний лазерний комплекс “Кар’єр” забезпечував дії робототехнічних комплексів. Він дозволяє виявляти і пригнічувати оптичні засоби розвідки і спостереження броньованої техніки і стрілецької зброї противника.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...