"Маніяки, яким ніколи не насняться убиті ними малюки": Портников жорстко пройшовся по команді Путіна

Загиблі для Кремля — це просто матеріал, який допомагає керувати Росією і відчувати себе володарями всесвіту.

Віталій Портников. Фото: Фейсбук.

Сумуючи за вбитим поліцейськими хлопчиком на Київщині, президент України Володимир Зеленський також згадав про тих людей, чиє життя забрали російські окупанти. Це є цілком виправданим, адже на совісті країни-агресора також лежать десятки тисяч невинно убитих дітей і дорослих. Таку позицію озвучив український журналіст Віталій Портников у статті для "Грані.ру", зазначивши, що паралель Зеленського сильно зачепила пропутінських пропагандистів, передають Патріоти України.

"Слова, які з'явилися на фейсбук-сторінці нового українського президента Володимира Зеленського у день початку його першого офіційного візиту до Брюсселя, чомусь викликали особливий сказ в офіційних російських і неофіційних проросійських медіа. Пропагандистам здалося обурливим, що український президент "посмів" поставити поруч загибель п'ятирічного хлопчика, застреленого напідпитку поліцейськими у Переяславі, і смерті українських дітей — жертв російського нападу на Донбас", — нагадав він.

Портников наголосив, що, безумовно, загибель дитини, нехай навіть випадкова, від рук тих, хто має охороняти громадський порядок, демонструє серйозні моральні проблеми у системі. Але українці для того і хочуть змін у власній країні, щоб таких проблем не виникало, і вміють на такі проблеми реагувати. Яскравими прикладами є протести проти свавілля міліціонерів у Врадіївці, з яких почалася ерозія режиму Віктора Януковича.

"А ось із війною пікетами і протестами не впоратися. Війна, яку Росія розв'язала проти України і продовжує донині, б'є найперше по найслабших — по дітях, по старих, по знедолених. Вона відбирає життя, вона ламає долі, вона зганяє людей з насиджених місць. І так, вона вбиває дітей. Говорячи про нещасну дитину, яка стала жертвою трагічної злочинної випадковості, чи можемо ми забувати про десятки вбитих українських дітей, які стали жертвами навмисного злочину Володимира Путіна і найближчого оточення російського правителя", — пише журналіст.

"Адже всі ці люди — Путін, Медведєв, Патрушев, Шойгу, Наришкін та інші лаврови — збиралися у Кремлі, креслили плани, як вони нападуть на Україну, як вони її "урезонять" і привласнять. І знали, напевно знали, що жертвами їхніх божевільних планів стануть сотні дітей, жінок, захисників своєї країни від агресора. Вони були до цього готові. І це вам не п'яний поліцейський, який не розумів, куди він цілиться. Це справжні маніяки. Маніяки, яким ніколи не насняться убиті ними малюки. Бо всі ці загиблі для них — просто матеріал, який допомагає керувати Росією і відчувати себе володарями всесвіту. А задля безуму— всі засоби хороші, навіть дитяча кров на старечих руках", — додав Портников.

Отже, переконаний він, не варто дорікати Зеленському тим, що він сказав правду про агресію Росії і згадав про вбитих дітей. Журналіст зазначив, що будь-який громадянин, який поважає себе, а не тільки президент, має думати саме про своїх невинних співгромадян, які стали жертвами війни і терору. Єдина позиція, яку можна продемонструвати в цьому випадку, — це засудження агресора.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...