"Маніпуляція громадською думкою": Генерал СБУ Шайтанов заперечує зв’язок з ФСБ

За словами адвоката генерала, інформація про те, що його клієнт працював на РФ, є неправдивою, а тому не може бути використана в суді.

Генерал-майор Служби безпеки України Валерій Шайтанов, якого підозрюють у державній зраді і здійсненні терористичних актів, заявив, що звинувачення на його адресу незаконні і безпідставні. Таке повідомлення він передав через свого адвоката Георгія Тігішвілі, передають Патріоти України.

“Коли треба було бути в строю, а мало хто хотів, я був в строю і виконував свій обов’язок. А зараз мене хочуть прибрати”, — сказав Шайтанов.

За словами адвоката, інформація про те, що його клієнт працював на РФ, є неправдивою, а тому не може бути використана в суді. На його думку, звинувачення на адресу Шайтанова – це маніпуляція громадською думкою з метою дискредитації осіб, які успішно та якісно виконували бойові завдання на Сході України.

“Зокрема, саме Валерій Шайтанов створив найефективніший бойовий підрозділ – шосте управління СБУ, яке надалі було названо “Шайтанбат”, – зазначив Тігішвілі.

На питання про те, що пов’язувало генерала з полковником ФСБ Ігорем Єгоровим, на якого (за даними слідства) міг працювати підозрюваний, він відповів, що Шайтанов і Єгоров мали ділові відносини ще до початку війни.

“Ігор Єгоров у 2012 році був офіційно запрошений головою СБУ для участі в спільних навчаннях з бойової підготовки та обміну бойовим досвідом. Валерій Шайтанов теж брав участь у зазначених навчаннях. Тобто до початку війни вони перебували в офіційних і абсолютно законних відносинах”, – уточнив адвокат.

Нагадаємо, генерал СБУ Валерій Шайтанов був затриманий 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді і здійсненні терористичних актів. 15 квітня Шевченківський райсуд Києва заарештував генерала на 60 діб.

Джерело: Громадське.ua

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...