Марченко заявив, що ситуація із зарплатами для ЗСУ критична - вихід із ситуації лише один

Критику уряду дуже радять слугам Зеленського спочатку затягнути власні пояси, секвеструвати держбюджет на предмет не термінових витрат, а вже потім різницю компенсувати за рахунок підвищення податків з й без того збіднілого населення та бізнесу

Через дефіцит бюджету на українських військових можуть чекати перебої з грошовими виплатами. Аби цього уникнути, Верховна Рада має підтримати урядовий пакет оподаткування, передають Патріоти України.

Про це повідомив в інтерв’ю міністр фінансів України Сергій Марченко. Він зазначив, що з травня дефіцит держбюджету України зріс на 1 млрд доларів і наразі становить 6 млрд доларів.

"Нам ще треба перекрити потреби з урахуванням того, що ми перекидали кошти з грошового забезпечення військових на закупівлю озброєння на початку цього року. Через це загальна потреба складає 500 млрд гривень, що ми і передбачили у змінах до бюджету. Це орієнтовно 12 млрд доларів", – пояснив очільник Мінфіну.

Марченко наголосив, що без підтримки парламентом відповідних урядових ініціатив можуть початися перебої з грошовими виплатами військовим. Він додав, що в бюджеті вже немає видатків, які можна було б урізати.

"Якщо парламент підтримає урядові ініціативи щодо джерел додаткових надходжень на 500 млрд гривень, значить ми спроможні на складні рішення. Якщо ми не знайдемо ці кошти, то вже у вересні можуть бути перебої з грошовими виплатами. І я про це відверто кажу. Тому зараз критично важливо ухвалити необхідні рішення", – додав міністр.

Він також пояснив, що, допоки Україна не є частиною європейської системи безпеки, а ЗСУ не вважаються ключовим фактором відведення потенційних загроз від Європи, західні уряди не фінансуватимуть українське військо. "Це, я думаю, та перспектива, яка нас очікує з наближенням до постійного членства в ЄС", – сказав Сергій Марченко.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...