"Мар'ян - розвідник, а Влад - сапер": Два брати дають окупантам жару на південному напрямку

Влад і Мар'ян-брати, які захищають Україну і успішно знищують рашистів на південному напрямку. Двоюрідні брати служать в одному підрозділі. Однак завдання у них різні: Мар'ян – розвідник, а Влад - сапер, пише "Арміяінформ", передають Патріоти України.

"У нас є зона відповідальності, в якій ми працюємо: заводимо піхоту, виїжджаємо в сіру зону, визначаємо позиції противника, наводимо арту, "літаємо", — розповідає Мар'ян.

В армії він служить понад три роки. А ось у Влад воював у складі добровольчих батальйонів на Донбасі, а згодом підписав контракт ЗСУ, який закінчився менш ніж за місяць до початку широкомасштабного вторгнення РФ, тому "відпустка" влада тривала недовго. У своєму підрозділі Влад займається мінно-вибуховою справою. Хоча свою службу починав як снайпер, але згодом закінчив школу саперів.

Мар'ян нещодавно виписався з госпіталю. Контузію випробував на одному з бойових завдань. Розвідник з товаришем повинні були вступити у взаємодію з підрозділами союзників. Йдучи центральною вулицею населеного пункту, військові помітили ворожий безпілотник "Орлан", за допомогою якого російські солдати наводили артилерію на наших воїнів.

Але все обійшлося без серйозних травм — під час артобстрілу неподалік влучив ворожий снаряд. Рашисти настільки бояться наших захисників, що не шкодують снарядів навіть двох людей.

"Крайній раз, коли ми завели піхоту в населений пункт, ворожі снайпери про нас дізналися, після чого навели свою артилерію, а самі окупанти відступили, підірвавши за собою мости, тому що злякалися, що ми підемо в наступ", — говорить Мар'ян.

Загалом, хлопці налаштовані оптимістично. Поступово, але впевнено вони змушують ворога відступати. Обидва брати сприймають свою благородну справу як пригоду. Кажуть, що допомагає залишатися оптимістами віра в перемогу. Тому вже сьогодні вони будують плани на майбутнє, яке обов'язково буде.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...