​Мар’яна і порожнеча: Голова ТСК Верховної Ради Безугла відмовилася відповідати на запитання щодо допиту учасників наради у Зеленського у справі "вагнергейту"

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка розглядає справу «вагнерівців», нардеп «СН» Мар’яна Безугла на брифінгу в комітетах ВРУ відмовилася відповідати на запитання журналістки телеканалу «Прямий» Анни Дзьоби з приводу зриву спецоперації із затримання бойовиків ПВК «Вагнера» , зазначають Патріоти України.

Коли журналістка вдруге поставила запитання, чи будуть допитані на ТСК всі учасники наради у президента 24 липня минулого року, де обговорювалася спецоперація, на яке перший раз Безугла не відповіла, нардепка підкреслила: «Ви вже задавали питання, при всій повазі. Ви вже задали кілька запитань».

На заперечення Дзьоби про те, що журналіст може ставити будь-яку кількість запитань, голова комісії заявила: «Давайте все-таки проводити брифінг у рамках інтелектуального розподілу».

Присутні журналісти підтвердили, що не проти того, щоб колега з «Прямого» ставила свої запитання. На що Безугла відповіла, що буде зачитувати запитання, які їй передали активісти, і показала кілька аркушів А4 формату. Представники преси обурилися з цього приводу, заявивши, що це не їхні запитання.

«Панове, є питання? Спасибі», – сказала голова ТСК, ігноруючи слова Дзьоби, яка продовжувала запитувати про зрив спецоперації.

Нагадаємо, американська телекомпанія CNN оприлюднила публікацію про спецоперацію із затримання терористів з російської ПВК Вагнера, яка була зірвана влітку 2020 року. За даними CNN, це була операція українських спецслужб, які планували захопити бойовиків, причетних до воєнних злочинів, у тому числі до збиття літака MH-17.

Видання з посиланням на свої джерела стверджує, що американці надавали технічну допомогу у проведення цієї спецоперації українським колегам. За даними видання, спецоперація була зірвана, коли за кілька годин до вильоту з Мінська бойовиків раптом затримали білоруські спецслужби.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...