"Маріуполь не цікавить Путіна": Ілларіонов спрогнозував, в якому місці Росія нападе на Україну (відео)

Станом на середину квітня масштабні бойові дії російської армії проти України практично гарантовано відбудуться, якщо Вашингтон в екстреному порядку не втрутиться в ситуацію і не зробить кроки, які зупинять Кремль. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив експерт Андрій Ілларіонов, який раніше був радником глави Кремля Володимира Путіна, передають Патріоти України.

При цьому Ілларіонов вважає, що удар російської армії буде спрямований на південь Херсонської та Запорізької областей, оскільки Москва хоче встановити контроль над Північно-Кримським каналом, що забезпечує окупований Крим прісною водою. "На этой карте хорошо видно расположение Северо-Крымского канала, который идет от Каховского водохранилища. Это, с моей точки зрения, – задача номер один: не Мариуполь, не распространение "ЛДНР", – прежде всего [его интересует] установление контроля над Северо-Крымским каналом", – сказав він.

За словами експерта другим завданням Росії буде спроба утримання захопленої ЗС РФ території від контрудару української армії. І карта місцевості надає Росії зручну можливість утримувати необхідну росіянам частину Херсонської області, яка фактично являє собою півострів оточений Азовським і Чорним морем, а також Каховським водосховищем.

Ця територія пов'язана з Україною усього чотирма мостами, які росіяни спробують швидко взяти під контроль. Ілларіонов зазначив, що в разі реалізації такого сценарію буде не тільки вирішена задача по забезпеченню контролю над руслом каналу, а й перекритий вихід до моря з Херсона і Миколаєва. За словами експерта, Україна може втратити виход до Чорного моря.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: