Маріуполь стане ближче та міцніше: До форпосту українського Донбасу протягнуть нову залізничну магістраль, - міністр інфраструктури

Значення нової колії підвищується і через посилення блокади росіянами на Азовського моря

У Маріуполь планують провести нову залізничну магістраль Покровськ - Курахове - Шахта "Південнодонбаська" - Волноваха - Маріуполь. Про це під час робочого візиту заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інформує Цензор.НЕТ

"Зараз до Маріуполя веде єдина залізнична колія Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха. Ця ділянка вантажонапружена, неелектрифікована і частково одноколійна. Ми вивчаємо і оцінюємо різні варіанти вирішення. Один з варіантів - нова магістраль Покровськ - Курахове – Шахта "Південнодонбаська" - Волноваха - Маріуполь", - розповів глава Мінінфраструктури.

Зазначається, що проєкт передбачає електрифікацію 46,5 км, добудову 20 км і реконструкцію 18 км шляхів, його вартість становить 2,6 млрд грн. Завдяки йому дорога до Харкова скоротиться на 6 годин.

Крім того, в межах президентської програми "Велике будівництво" в регіоні планують завершити ремонт понад 1 тис. км доріг державного значення.

"Днями якраз завершено оновлення 40 км дороги Т-08-20 Якимівка - Кирилівка. Ця дорога до моря востаннє ремонтувалася в 1981 році", - повідомив міністр.

Також, за словами Кубракова, у планах - розвиток портової інфраструктури. Зараз Міністерство інфраструктури працює над переглядом дивідендної політики державних стивідорів і залучає приватних інвесторів на проєкти концесії портів, серед яких Маріупольський і Бердянський морські порти.

Обговорюється і відновлення роботи аеропорту Маріуполя, що ускладнює заборона польотів над Донбасом. "У тісній співпраці з Генштабом, Міноборони, ЗСУ розробляємо рішення, яке забезпечить безпеку польотів і захист державних інтересів", - додав міністр.

Як заявляв президент Володимир Зеленський, зручне транспортне сполучення є пріоритетом програми "Велике будівництво". Крім масштабного оновлення доріг, починається оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" та розвиток системи приміських поїздів. Також у планах - розвиток регіональних аеропортів та створення національної державної авіакомпанії.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...