Мародерство заохочується: Спливли нові деталі вербування ув'язнених у РФ на війну проти України

Російське командування через дефіцит "гарматного м'яса" змушене шукати бажаючих вирушити на війну в Україні серед ув'язнених. Їх агітують вступати до ПВК "Вагнера" та обіцяють високі зарплати. Сьогодні відомо, що з однієї в'язниці в РФ можуть назбирати десятки ув'язнених, готових воювати. Про це повідомляє видання BILD, передають Патріоти України.

Варто зазначити, що російські злочинці вже кілька місяців воюють разом з регулярними російськими військами і вважаються надзвичайно жорстокими.

За словами правозахисниці Ольги Романової, яка керує організацією "Росія за ґратами", інформацію про вербування на війну ув'язнених було отримано з трьох російських в'язниць під Санкт-Петербургом. Там з'явилися люди у формі та запропонували ув'язненим вирушити на фронт воювати з "нацистами".

"З нами зв'язався родич людини, яка була засуджена до чотирьох років позбавлення волі за крадіжку. Тепер вона незабаром має вирушити в Україну. Кажуть, що лише з однієї в'язниці відправлено на фронт 40 осіб", – каже Романова.

Вона підкреслила, що злочинцям обіцяють виплату у розмірі 200 000 рублів (близько 3000 євро) на додаток до скасування частини тюремного ув'язнення, що залишилося. Крім того, у разі смерті родичі нібито мають отримати п'ять мільйонів рублів (78,6 тисячі євро). Крім того, за мародерство ув'язненим обіцяли підвищувати зарплатню.

"Спочатку загін найманців у в'язницях намагався зближуватися з людьми, які раніше служили в армії, але тепер беруть і ув'язнених, які не мають бойового досвіду. Ті, хто звернувся в основному, були засуджені за крадіжки, завдання тілесних ушкоджень і злочини, пов'язані з наркотиками", – зазначила Романова.

Примітно, що використання ув'язнених має для Кремля вирішальну перевагу крім поповнення частин. Якщо ці люди впадуть на фронт, їх не буде в жодній статистиці. Тоді буде записано, що вони нібито померли у російських в'язницях від нещасних випадків чи хвороб.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...