Марокко передало Україні... танки Т-72Б із Білорусі

Королівство Марокко передало Україні невідому кількість танків Т-72Б, які проходили модернізацію в Чехії. Про це повідомляє видання Menadefense, яке спеціалізується на навколовійськовій тематиці Північної Африки та Близького Сходу, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що тиждень тому Чехія відправила в Україну близько двадцяти одиниць Т-72, деякі з яких потрапили на фото, коли прем'єр-міністр країни Петро Фіала ставив на танках свій автограф.

На фотографії потрапили в тому числі і марокканські танки в характерному піщаному розфарбуванні. Видання не уточнює, скільки марокканських танків вже пройшли модернізацію і були передані Україні.

Однак відомо, що на озброєнні Королівства було близько 300 танків Т-72 декількох модифікацій. Вони були закуплені у Білорусі двома партіями в 1999 і 2000 роках.

За даними журналістів, Марокко погодилося передати ці танки Україні під час саміту Рамштайн наприкінці квітня 2022 року. Тоді США пообіцяли відшкодувати втрати тим країнам, які погодяться допомогти Україні зброєю. Видання припускає, що Марокко може отримати танки "Абрамс" замість відданих Україні Т-72.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...