Марс в хутрі: Цікаві подробиці про найколоритнішого "нападника" на Капітолій

У США перед будівлею Капітолію у Вашингтоні відбулися масові заворушення. Прихильники Трампа спробували проникнути в будівлю Конгресу і перешкодити затвердити перемогу демократа Джо Байдена. У результаті зіткнень загинули чотири людини. Найяскравіший представник прихильників Трампа, чоловік у рогатій хутряній шапці з розфарбованим обличчям потрапив на фото. Як повідомляє видання Politifact, частина протестувальників належать до групи антифа. Це коаліція активістів – антифашистів, передають Патріоти України.

Загадкова людина в костюмі та з шапкою з рогами імовірно також належить до цієї групи. Його ім'я – Джейк Анджелі й він є прихильником теорії змови QAnon. У суспільстві він відомий під ніком Q Shaman, а журналістам він заявив, що його унікальне вбрання потрібне для того, щоб виділитися в натовпі.

У грудні Анджелі запустив онлайн-компанію по збору коштів на участь у заходах на підтримку Трампа. За останній рік він був самим активним учасником політичних мітингів в Аризоні. Також він був помічений на мітингах прихильників Трампа і в інших містах.

Після повідомлень у пресі про участь у мітингах під Капітолієм представників групи антифа, Анджелі написав на своїй сторінці в Twitter, що він не належить до цієї організації. "Я не антифа і не базіка. Я Qanon та цифровий солдат. Мене звуть Джейк, я пройшов маршем з поліцією і боровся проти антифа", - йдеться в повідомленні.

Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

вівторок, 30 квітень 2024, 8:59

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інте...

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...