Маршрут був "не зовсім звичним": У ЗСУ розповіли деталі про нічну атаку "Шахедів" та скільки дронів збили

Маршрут був "не зовсім звичним": в ЗСУ розповіли деталі про нічну атаку "Шахедів" та скільки дронів збили

Вночі 2 жовтня росіяни знову атакували територію України дронами-камікадзе та керованими авіабомбами. Чотири "шахеди" збили, але є і влучання. Про це під час телемарафону заявила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк, передають Патріоти України.

Вона заявила, що за ніч ворог застосував 18 керованих авіабомб, які були спрямовані на цивільну інфраструктуру та житлові райони. "Пошкоджено і лікарню, і об’єкти кричної інфраструктури", - заявила вона.

При цьому атака дронами була не дуже масована, вірогідно, росіяни намагались розвідати місцезнаходження ППО, зазначила Гуменюк. "Шахеди" запускали з південно-східного напрямку, однак маршрут був "не зовсім звичним".

"В основному через Херсонщину, але очевидне було спрямування на Криворіжжя. Там три дрони знищені, і один знищений на Херсонщині, але є і влучання в одне з промислових підприємств. Вдарили дрони й на Херсонщині. Знов пошкоджено суто цивільну інфраструктуру - заводи сільськогосподарського підприємства", - повідомила Гуменюк.

В ніч на 2 жовтня масштабну повітряну тривогу оголошували двічі. Перший раз через ракетну та дронову небезпеку. Тоді "червоніли" Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська та Кіровоградська області. До того ж, в Кривому Розі лунали вибухи.

Другий раз оголошували тривогу в Києві та ряді інших областей, Повітряні сили попереджали про ракетну небезпеку.

Усього під час атак зафіксовано пуски семи ударних БПЛА. Силами та засобами Повітряних Сил знищено 4 "Шахеди". Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, пуски здійснювалися з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Росія).

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...