"Маршрут не знав навіть машиніст": Стало відомо, як саме проходила евакуація Кабміну 24 лютого

У день, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, 24 лютого, було прийнято рішення про евакуацію українського уряду на захід країни. Частина міністрів повинна була залишитися в Києві. Про це повідомляє "Українська правда", передають Патріоти України.

У столиці обов'язково повинні були залишитися міністри внутрішніх справ, охорони здоров'я, інфраструктури, енергетики і оборони. Більшу частину уряду почали готувати до евакуації.

Відповідальним за вивезення людей став міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Саме він організовував вивезення чиновників, їх сімей та документації.

Для евакуації були виділені два потяги, які виїжджали з Центрального столичного вокзалу - о 14:00 і о 16:00. Чернишов повідомив про евакуацію уряду головам відразу декількох ОДА.

Варто відзначити, що до останнього моменту ніхто не знав, куди їде поїзд. Секретом це було навіть для самого машиніста. Він шматками отримував інформацію про маршрут.

"Їм відкривали маршрут короткою гонкою, просто кажучи, що "зараз – на таку-то станцію". Чернишов по ходу додав якісь повороти на маршруті, щоб їх точно ніхто не вистежив. Нарешті, перший поїзд так довго петляв, що його встиг наздогнати другий евакуаційний склад", - йдеться в повідомленні. Потяги, в яких з охорони був тільки чоловік з пістолетом, доїхав до Івано-Франківська.

Ганьба та політика: Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США для України та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 15:37

Якщо Сполучені Штати Америки (США) ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії, передають Патріоти України з посиланням на президента Володимира Зеленського під час інтерв'ю ...

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...