Маша Лаврова бовкнула зайве: Румунія викликала посла РФ "на килим"

Румунія допустила можливість діалогу сторін, якщо РФ «проявить реальну прихильність» до діалогу.

Марія Захарова. Фото: ТАСС.

Офіційний представник російського МЗС Марія Захарова фактично звинуватила Румунію у провокації зростання напруженості та недовіри у Чорноморському регіоні. Про це повідомляє МЗС Румунії, передають Патріоти України.

«Посол Росії в Румунії Валерій Кузьмін викликаний до міністерства закордонних справ країни після заяви офіційного представника російського міністерства закордонних справ Марії Захарової про Національну стратегію оборони Румунії», - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі з послом глава МЗС Румунії Богдан Ауреску назвав згадку Росії в Національній стратегії оборони «наслідком свідомої поведінки російської сторони у регіоні».

Зокрема, Румунія оцінює поведінку РФ як дестабілізуючу. При цьому Румунія допустила можливість діалогу сторін, якщо РФ «проявить реальну прихильність» до такого діалогу.

Раніше офіційний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що Національна стратегія оборони Румунії буде використана для нарощування присутности Північноатлантичного альянсу та США у Чорному морі і призведе до зростання напруженості та недовіри у регіоні.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...