Маша Лаврова закликає "одуматись, поки не пізно": У Німеччині закривають банківські рахунки Russia Today

Russia Today відмовили у співпраці інші великі німецькі та міжнародні банки.

У Німеччині банківський концерн "Commerzbank" вирішив із 31 травня 2021 року закрити рахунки і припинити фінансові операції інформаційних агентств Russia Today в Німеччині та Ruptly. Письмове повідомлення про це банк надіслав 26 лютого. Таку заяву зробила представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, передають Патріоти України із посиланням на "РИА Новости".

За словами Захарової, банк не пояснив причину такого рішення і вирішив розірвати співпрацю з клієнтами в односторонньому порядку. Крім того, Russia Today відмовили у співпраці інші великі німецькі та міжнародні банки. "Десятки великих німецьких і міжнародних банків, а також регіональних фінансових установ, в які звернулися колеги з Russia Today, вже відповіли відмовою у співпраці – без будь-якої серйозної аргументації, взагалі ніяк не пояснюючи свої дії", – сказала представниця МЗС РФ.

Захарова додала, що в Росії не прийматимуть посилання на корпоративні правила фінансових установ, бо "це неправда". За її словами, Німеччина вже не вперше хоче "перекрити кисень" російським журналістам. Вона анонсувала жорсткі заходи у відповідь на адресу німецьких журналістів у Росії, якщо в Німеччині не буде забезпечено нормальну роботу співробітників ЗМІ РФ, і закликала Берлін "одуматися".

"З усією серйозністю закликаємо Берлін одуматися, забезпечити нормальне функціонування зазначених медіакомпаній, скасувати будь-які рестриктивні (обмежувальні. – Ред.) заходи, які ускладнюють роботу засобів масової інформації. В іншому разі змушені будемо вжити жорстких заходів щодо німецьких засобів масової інформації, що працюють у Росії. Щиро скажу: правда, не хочеться. Тож давайте не будемо створювати прецедент і привід", – заявила Захарова.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...