Маша Лаврова звітує: Росія почала підготовку до відключення від SWIFT

Уряд Росії почав підготовку до відключення від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT. Про це повідомляє кремлівський телеканал "Раша Тудей" з посиланням на заяву спікера російського МЗС Марії Захарової, передають Патріоти України.

Чиновниця зазначила, що Москва на даному етапі оцінює ймовірність відключення Росії від платіжної системи як гіпотетичну, проте ризики змушують Москву почати підготовчі роботи. У разі, якщо Росію відключать, московська влада розглядає кілька альтернатив, включаючи європейську SEPA, іранську SEPAM і китайські CUP і CIPS.

Російські інформаційні агентства зазначають, що напередодні Європарламент офіційно затвердив резолюцію, яка регламентує санкції стосовно Кремля в разі загострення конфлікту з Україною. Цілий ряд жорстких заходів передбачає повне ембарго на імпорт нафти і газу з РФ, а також відключення Росії від платіжної системи SWIFT. У той же час російські журналісти пишуть, що в листопаді 2018 року Іран (союзник РФ) був відключений від SWIFT, а доступ іранських банків до системи було припинено. Аналогічні заходи можуть бути вжиті щодо Росії.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...