"Машина, "заточена" більше під роботу по повітряних цілях": Український пілот пояснив, чому ЗСУ потрібен "швейцарський ніж", а не F-15

Пілот Повітряних сил ЗСУ порівняв американські винищувачі F-15 та F-16 і розповів, який з них найбільше підходить Україні, передають Патріоти України.

Вважається, що F-16 у найближчому майбутньому стане основним літаком для українських пілотів. Про передачу цих винищувачів вже оголосили такі країни, як Нідерланди, Данія і Норвегія.

"Винищувач F-15 - це дуже хороша бойова машина і вона, напевно, більше б підходила, але, по-перше, літак F-15, якщо ми говоримо саме про модель "С", винищувача, а не винищувача-бомбардувальника, то це все ж таки машина, "заточена" більше під роботу по повітряних цілях", а нам потрібен такий собі "швейцарський ножик", яким є F-16", - розповів про відмінності український пілот з позивним "Мунфіш", який проходить навчання на американському винищувачі.

Він наголосив, що хоч і F-16 має менший радіус дії в порівнянні з F-15, але натомість "може виконувати весь спектр завдань, який взагалі покладається на авіацію на Заході".

Він зауважив, що постачання цих винищувачів стане надважливим етапом для ЗСУ, але вони "одразу ж" знищити противника не зможуть. Тут потрібно акцентувати, що F-16 Україна буде отримувати поетапно, і відповідно до збільшення кількості літаків, які ставатимуть на озброєння ПС ЗСУ, розшириться і кількість завдань, які вони виконуватимуть.

Так, наприклад, у США вважають, що перші літаки, поставлені Україні, будуть виконувати завдання зі знищення ворожих крилатих ракет, таким чином зменшуючи навантаження на наземну ППО, а вже потім наші пілоти на F-16 будуть виконувати завдання безпосередньо на фронті.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...