Масований обстріл України: Наталія Гуменюк розповіла, звідки РФ запускала ракети

За попередніми підсумками ворожі атаки по зоні відповідальності Сил оборони півдня відбувались з повітря та безпосередньо з Чорноморського басейну. Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Вже зараз підводячи підсумки певні ми бачимо, що атаки, наприклад, по нашому регіону дійсно відбувалися з повітря – це ракети типу "Х-101" і "Калібрами" безпосередньо з Чорноморського басейну", - сказала Гуменюк.

За її словами, після певної паузи, яку ретельно відстежували Сили оборони півдня, ворог розпочав досить інтенсивне нарощування кораблів-ракетоносіїв на бойовому курсі в Чорному морі.

"І протягом сьогоднішнього дня постійно нарощувалась і нарощувалась ця присутність. Якщо вчора вони вивели один ракетоносій, то сьогодні протягом дня вони додали ще підводний ракетоносій, потім ще один малий ракетний корабель і ще один фрегат. Таким чином на момент початку масованої ракетної атаки в морі перебувало п’ять ракетоносіїв споряджених 36 "Калібрами". І в тому числі "Калібри" були застосовані під час цієї ракетної атаки",- акцентувала Гуменюк.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня пояснила, що зараз уточнюються та підбиваються підсумки сьогоднішньої ворожої ракетної атаки. "Вже знаємо, що в нашій зоні відповідальності силами протиповітряної оборони збито щонайменше 10 ракет – це чотири Одещина, три Миколаївщина, три Вінничина. Решту результатів ще уточнюємо. Нажаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Вінничині. Решта результатів нам ще поки невідома", - зазначила Гуменюк.

Також вона зазначила, що випадки падіння уламків ракет на територію іншої держави - це прорахунки тактики ворог. "Тому що дійсно влучання на територію іншої держави, зокрема, і навіть падіння уламків це прорахунки в бойових діях. Я думаю, коли буде проаналізована ця ситуація світова спільнота надасть оцінку цим діям", - підкреслила Гуменюк.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...