Масову страту полонених в Оленівці окупанти спланували наперед: Казанський пояснив, що не так з "уламками" HIMARS

Російські окупанти вранці 29 липня вдарили по колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, внаслідок чого загинули десятки українських військовополонених, яких там утримували. Окупанти одразу спробували звинуватити у своєму злочині Збройні сили України та як "доказ" продемонстрували зібрані по всьому фронту уламки від снарядів HIMARS, частина з яких уже вкрилася іржею, передають Патріоти України.

Відео з ганебною спробою перекласти відповідальність за воєнний злочин проти військовополонених із Росії на Україну опублікували пропагандисти кремлівського "РИА Новости". А журналіст Денис Казанський вказав на фактичне зізнання окупантів у скоєнні воєнного злочину.

Російські пропагандисти опублікували "докази" нібито завданого ЗСУ удару по колонії в Оленівці. "Кореспондент "РИА Новости" показує уламки HIMARS, знайдені на місці удару по колонії з українськими полоненими в Оленівці", – підписали ролик пропагандисти.

Збирати уламки ракет HIMARS, з яких, за версією окупантів, Україна вдарила по своїх військовослужбовцях, повернення яких додому так відчайдушно домагається, довелося ледь не по всьому фронту. На кадрах поряд зі свіжими уламками видно і вже вкриті іржею.

Водночас після "удару HIMARS", про який кричать пропагандисти, не постраждав жоден наглядач колонії. Тоді як кількість загиблих військовополонених українців, за заявами окупантів, обчислюється десятками, а поранених – могла перевалити за сотню.

Про це заявила так звана уповноважена з прав людини в ОРДО Дар'я Морозова пропагандисту з телеканалу МО "Звезда". На це звернув увагу журналіст Денис Казанський. "На радість, співробітники СІЗО не постраждали. Вони зараз перебувають у... хорошому стані. Постраждали, на жаль, лише полонені", – видала Морозова.

На думку Казанського, ця обмовка з головою видає воєнних злочинців із РФ. Адже подібні об'єкти перебувають під посиленою охороною, проте відсутність постраждалих серед охоронців та співробітників СІЗО під час вибуху може свідчити про те, що їх заздалегідь вивезли з-під удару.

"Якщо комусь ще потрібні докази того, що росіяни страчували полонених азовців, просто розстрілявши їх з артилерії - то ось вони. Російські пропагандисти визнають, що жоден співробітник колонії не постраждав, що було б неможливо, якби обстріл для них був несподіваним. Цю масову страту полонених росіяни спланували заздалегідь", - наголосив журналіст.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...