Масштаб руйнувань вражає: У мережі показали наслідки удару ЗСУ по складах окупантів у Хрустальному

Збройні сили України 16 червня завдали ракетного по російських складах боєприпасів у окупованому з 2014 року місті Хрустальне - колишній Красний Луч - на Луганщині. Самі окупанти визнають, що це було найбільше скупчення боєприпасів на окупованій території України, передають Патріоти України.

Унаслідок удару і потужної детонації стягнутих у Хрустальне росіянами боєприпасів армійські склади стерто з лиця землі. Вражаючі відео наслідків потужних вибухів, зняті місцевими колаборантами, показали у Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ.

"Відео наслідків ракетного удару Силами оборони по армійських складах ОРДЛО у місті Хрустальному (Красний Луч). Оцініть масштаби руйнувань і тільки уявіть, скільки там усього було. Відмінна робота ЗСУ!" – зазначили у СтратКомі.

Там показали кілька відео, де видно знищені вщент колишні армійські склади ОРДЛО. Обережно: автор відео під враженням від побаченого вживає ненормативну лексику.

Після удару українських воїнів на складах розпочалася детонація боєприпасів такої потужності, що тепер місцевість схожа на марсіанські пейзажі.

Немає жодного вцілілого дерева чи будівлі. А "болванки" від снарядів та уламки від розтрощених споруд встелили землю таким щільним шаром, що під ними не видно асфальту.

Нагадаємо, удар – за версією української сторони, за допомогою ракети, на думку деяких окупантів – із використанням двох літаків, було завдано по військових складах загарбників у Хрустальному 17 червня.

Самі окупанти та їхні поплічники називають ці склади "складами взагалі всього боєкомплекту, що завозиться ешелонами на розташовану в тому ж Красному Лучі залізничну станцію з РФ". Там, за даними палкого фаната "республік", російського блогера Андрія Морозова, зберігалися серед іншого некеровані авіаційні ракети і зенітні снаряди.

"Потужність першої детонації була така, що народ схильний вважати – значну частину БК, що завозиться, просто звалювали в купу в одному місці, попри те, що територія заводу величезна, і можна було грамотно розсувати так, щоб обійтися без хіросім у разі прильоту... Після влучання по складу ешелони, якими була забита станція, тепловози розтягували з надсвітловою швидкістю", – написав він.

Український блогер Ігор Лачен, якого цитує УНІАН, із власних джерел отримав інформацію, що на ці склади боєприпаси звозилися ще з 2014 року.

"200 тонн снарядів було на складі. Вибухали всі. Вибухи тривали 12 годин і після цього, ще кілька проміжних годин, із паузами. За розповідями, це перший за обсягом склад озброєння в так званій "ЛНР", – йдеться у повідомленні.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...