Масштабна хакерська атака росіян зламала поштові сервери Державного департаменту США

Розвідувальне співтовариство США за розпорядженням президента Джо Байдена продовжує ретельно вивчати обставини й наслідки масштабної хакерської атаки РФ.

Масштабна хакерська атака росіян минулого року дозволила їм зламати доступ до несекретних поштових серверів Державного департаменту США та отримати доступ до тисяч документів з офіційного листування чиновників, передають Патріоти України.

Про це йдеться в повідомленні видання Politico із посиланням на два джерела в Конгресі, ознайомлених із наслідками хакерського зламу.
«Підозрювані російські хакери впродовж минулого року вкрали тисячі електронних листів чиновників Державного департаменту», - зауважує видання.
Зловмисники отримали доступ до електронного листування Бюро з питань Європи та Євразії, а також Бюро з питань Східної Азії й Тихого океану Державного департаменту США, уточнили джерела. Зазначається також, що поки немає інформації, що хакери могли дістатися секретного листування.
При цьому уточнюється, чи був хакерський злам частиною операції росіян з проникнення в державні установи США за допомогою програмного забезпечення SolarWinds. Між тим зазначається, що Державний департамент серед інших використовував електронне устаткування цієї фірми.

Як повідомляв Укрінформ, розвідувальне співтовариство США за розпорядженням президента Джо Байдена продовжує ретельно вивчати обставини й наслідки масштабної хакерської атаки РФ, від якої постраждали урядові відомства та сотні приватних компаній США.

Джерело: Politico

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...