Матерів змушують мовчати: ЗМІ порахували, скільки строковиків РФ зникли безвісти на Курщині

Внаслідок боїв у Курській області Росії зникли безвісти або потрапили в полон щонайменше 129 російських солдатів-строковиків. На зв'язок з їхніми батьками виходять Z-волонтери, які намагаються змусити їх замовкнути, пояснюючи, що не варто "підігравати" українцям та йти на конфронтацію з владою, передають Патріоти України.

Відповідний запис опублікувало видання "Важные истории". Медіа встановило імена більш ніж сотні осіб – 45 потрапили в полон, 84 зникли безвісти.

Також зазначається, що є випадки загибелі терміновиків – таких щонайменше троє, причому одного обманом змусили укласти контракт. Насправді ж, як пише ЗМІ, кількість 200-х набагато більша. Зокрема, 9 серпня загинув 19-річний десантник Станіслав Матвєєв. Наразі невідомо, чи встиг він підписати контракт.

Більшості солдатів, які потрапили в полон або зникли безвісти, по 20 років – 45 осіб. Ще дев'яти – по 18. Найстаршим зі зниклих – по 24 роки.

З батьками солдатів, які намагаються шукати своїх синів, проводять "профілактичні бесіди". Зокрема, одна з таких "добровільних помічниць" – Z-волонтерка Світлана Заруцька. Вона закликає родичів строковиків не говорити публічно про їх загибель чи зникнення, оскільки це нібито зіграє на руку українцям.

"Х*хли тиснуть на те, що ми, тварюки, терміновиків поставили. Було проведено дуже велику інформаційну пропаганду на настрій жителів Росії проти свого уряду і проти своєї держави. Але треба розуміти: це х*хли перейшли наш кордон. А ми їх кордонів не перетинали", – розповідає пропагандистка.

Нагадаємо, одними з перших у Курській області було взято в полон строковиків, які "прикривали" кордон. Це стало шоком для їхніх сімей. Раніше матері та батьки раділи, що їхні діти не беруть участі в "СВО", проте театр бойових дій розгорнувся вже в російському прикордонні.

За даними російського антивоєнного проєкту "Идите лесом!", зокрема, 250 строковиків перекинули з Ленінградської області під Курськ і вже готують списки для відправлення нової групи солдатів.

У соціальних мережах багато коментарів матерів строковиків. Наприклад, одна з них повідомила, що її син склав присягу п'ять днів тому – 11 серпня, а наприкінці вересня-початку жовтня його з Алтайського краю вже відправлять на кордон.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...