Матір напередодні благали евакуюватись: У Авдіївці через обстріл загинув малюк

У Авдіївці під час обстрілу загинула 5-місячна дитина, матір якої напередодні представники влади не змогли вмовити залишити місто хоча б заради дитини. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко, передають Патріоти України.

Він заявив, що в результаті ворожого обстрілу дитина та бабуся загинули, а чоловік з жінкою отримали поранення. "Важко усвідомлювати, що навіть в умовах цієї страшної війни, яку ведуть проти нас росіяни, цієї трагедії можна було уникнути: буквально вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі подумати про сина й виїхати. Але, на жаль, навіть жорстка розмова не призвела до бажаного результату — жінка вже вкотре навідріз відмовилася виїхати у безпечніше місце. А сьогодні сталося непоправне", - заявив Кириленко.

Він заявив, що біля лінії фронту досі залишаються люди, яким евакуація видається незрозумілим і зайвим кроком. "Вкотре звертаюся до цивільних, які всупереч здоровому глузду залишаються у прифронтовій зоні: евакуюйтеся! Надаємо для цього усе необхідне. Правоохоронці ризикують власним життям, щоб врятувати ваше — не нехтуйте цим. Збережіть себе та своїх дітей", - додав очільник Донецької ОВА.

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. "31 березня 2023 року окупаційні війська РФ здійснили артилерійський обстріл м. Авдіївки. Снаряд влучив у приватний будинок, в якому проживала родина. У полум'ї, що охопило оселю, загинули 69-річна жінка та її 5-місячний онук. За попередніми даними, поранень також зазнали мати й батько малюка, які знаходились на подвір’ї. Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають", - повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...