Matka Boża zbawi: Польський посол дав оцінку стосункам Варшави і Києва при Зеленському

Бартош Ціхоцькі зазначив, що після перезавантаження влади, яке відбулося в Україні та Польщі, вони зараз приділяють багато уваги переформатуванню двосторонньої співпраці.

Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі заявив, що у 2019 році році польсько-українські політичні контакти були активними. Про це Бартош Ціхоцькі сказав в інтерв’ю, передають Патріоти України.

Пан Ціхоцькі повідомив, що президенти Польщі і України вже тричі зустрічалися: у червні – в Брюсселі, у серпні – в Польщі, під час офіційного візиту Володимира Зеленського, та наприкінці січня 2020 року – у місті Освенцим, коли президенти брали участь у пам’ятних заходах до 75-ї річниці звільнення концтабору Аушвіц-Біркенау.

Польський посол зазначив, що після перезавантаження влади, яке відбулося в Україні та Польщі, вони зараз приділяють багато уваги переформатуванню двосторонньої співпраці. «Передусім йдеться про роботу міжурядової комісії з економічної співпраці та комісії з питань освіти. У нас дуже багато цього року спільних ювілеїв. Зокрема: 100 років, як Київ був звільнений від більшовиків військами Пілсудського та Петлюри, 100-річчя з дня народження Іоанна Павла ІІ, який є покровителем польсько-українського діалогу, 100 років польсько-більшовицької війни, у якій брали участь генерал Марко Безручко та інші відомі українці, які захищали Польщу від більшовицької навали (у 1920 році було підписано Варшавський договір. Дивізії генерал-хорунжого Армії УНР Марка Безручка та Олександра Удовиченка разом із польською армією розпочали наступ на Київ. 7 травня 1920 року місто було звільнене від більшовиків. – ред.)», – сказав Бартош Ціхоцькі.

Пан Ціхоцькі зауважив, що інші ювілеї, зокрема, форум, що має відбутися найближчим часом у замку Красічин в Перемишлі, можуть стати гарними майданчиками для контактів політиків.

Джерело: Главком

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...