Матимуть справу з усіма членами НАТО: США пригрозили Росії жорсткою відповіддю у разі нападу

Якщо Росія нападе на одного з членів Північноатлантичного альянсу, то це розглядатиметься як збройний напад на усе НАТО, передають Патріоти України.

США пригрозили Росії наслідками у разі нападу на держав-членів після бомбардування окупантами військової бази в Яворові біля Львова на заході України, пише німецьке видання "Die Welt". Яворів розташований за декілька десятків кілометрів від кордону України з Польщею, яка є членом НАТО.

"Збройний напад на одного з членів НАТО розглядатиметься як збройний напад на всіх", – заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі, виступаючи на одному з телеканалів.

Також Кірбі зазначив, що США і НАТО збільшать свою присутність на східному кордоні Північноатлантичного альянсу. Він додав, що територію НАТО захищатимуть не лише її країни-члени, а й союзники.

На тому, що США захищатимуть кожен дюйм території НАТО, наголосивши і радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

У тієї ж години раніше президент США Джо Байден заявляв, що хоче унеможливити конфронтації з РФ. Кірбі також зазначив, що у НАТО є спеціальна лінія зв'язку з Міноборони Росії, щоб унікальні прямих конфліктів. І для того, щоб уникнути конфронтації з РФ, американські військові не втручатимуться безпосередньо у війну в Україні.

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: