Мав патрулювати вулиці Києва: Показання російського ОМОНівця спростовують слова Путіна про те, що в Україні "все йде за планом"

Співробітник ОМОНу з республіки Хакасія (Росія) у свідченнях російському Слідкому повідомив, що перед його підрозділом під час вторгнення в Україну ставилося завдання патрулювати вулиці Києва. Ці свідчення були дані в рамках справи головного редактора хакаського інтернет-журналу «Новий Фокус» Михайла Афанасьєва, якого заарештували за статтею про публічне розповсюдження фейків про армію Росії. Про це пише видання «Тайга.інфо», передають Патріоти України.

Видання не називає ім’я та прізвище поліцейського, з його свідчень зрозуміло, що він з Хакасії. У бесіді зі слідчими поліцейський повідомив, що «22 лютого (вже в Білорусі) командир зведеного загону довів до всіх бійців, що брав участь у оперативній нараді керівників російських силових структур. Він пояснив, що є велика ймовірність передислокації працівників на територію України для участі у війні.

Попередньо було зазначено, що співробітники зведеного загону мають висунутись на територію України 25 лютого після висування військ міноборони Росії. Причину та підстави висування співробітників зведеного загону на територію України командир пояснив тим, що всім співробітникам Росгвардії та ЗС Росії поставлено конкретні завдання під час “спецоперації” в Україні. За його словами, завданням їхнього вільного загону та для всіх інших загонів, які з ними дислокувалися, була охорона вулиць та перехресть Києва.

З цих свідчень випливає, що про вторгнення поліцейські з Хакасії знали до 24 лютого. Вважається, що про рішення вторгнутися в Україну знало лише дуже обмежене коло осіб і це рішення застало зненацька навіть багатьох високопосадовців.

Зі свідчень поліцейського випливає, що за кілька днів до початку війни 13 співробітників управління Росгвардії по Хакасії (11 співробітників ОМОНу і два співробітники СОБРу) відмовилися продовжувати навчання, посилаючись на погане забезпечення та умови проживання.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...