Мав здійснити теракт на Житомирщині: ФСБ Росії завербувала українського військового

Гранатометник 26-ї окремої артилерійської бригади 15 квітня самочинно залишив місце несення військової служби і незаконно перетнув державний кордон України з РФ.

Служба безпеки України заявляє, що ФСБ Росії завербувала українського військовослужбовця і доручила йому скоїти терористичний акт у військовій частині в Бердичеві Житомирської області. Про це йдеться в матеріалах суду, передають Патріоти України.

Розслідування справи було розпочато наприкінці липня поточного року слідчими Управління СБУ в Житомирській області. Встановлено, що гранатометник 26-ї окремої артилерійської бригади (військова частина А3091 в Бердичеві) 15 квітня самочинно залишив місце несення військової служби і незаконно перетнув державний кордон України з Російською Федерацією.

У Росії дезертира було затримано співробітниками ФСБ. «Надалі під загрозою застосування щодо нього насильства підозрюваний дав згоду на співпрацю з представниками ФСБ РФ і отримав від них завдання здійснити вибух на території в/ч А3091», - сказано в матеріалах суду. Наприкінці липня дезертир повернувся в Україну, але теракт не скоїв і подав заяву в правоохоронні органи. СБУ почала розслідувати зв'язок підозрюваного з ФСБ.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...