"Медовий місяць" Зеленського закінчується, але солодке ще триває", - соціолог

Українці поки продовжують покладати надію на президента Володимира Зеленського. Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"Медовий місяць" закінчується, але солодке ще триває. Різко пішла вниз довіра до Верховної Ради. Причиною цьому численні скандали, тому що якихось особливо непопулярних рішень парламент не приймав. Уряд теж якось не дуже котирується, а Зеленського чомусь так, підтримують.

Поки що Зеленський особисто не зробив нічого такого, що розділяє суспільство", - сказала експерт. Водночас питання ринку землі сильно не позначиться не рейтингу Зеленського, вважає соціолог.

"Якісь рішення доведеться ухвалювати, які ділять суспільство, наприклад, із землею. Тут є кому нагадати, що Зеленський не стоїть осторонь від цих рішень. Будуть нагадувати, що це саме він просуває цю ідею, і знайдуть спосіб донести це до людей, та ж Юлія Тимошенко нагадає.

Але не думаю, що від цього буде радикальний ефект, земельне питання не настільки багатьох стосується особисто. Цифри в платіжках трохи знизять теж, принаймні, вони не будуть рости. Ось посадки корупціонерів – це, навпаки, людям дуже подобається.

Поки що нікого шумно не посадили. Якісь рухи є, когось звільняють, але за фактом нікого не посадили. Але при цьому поки що у людей ще є надія. Розумієте, Зеленський особисто людям дуже подобається: "Він наш", "вони йому заважають", - зауважила Бекешкіна.

Підбити рейтинги Зеленського може історія з "особливим статусом" Донбасу, каже соцілог. "Головні вимоги, які висуває Росія, не сприймаються ніде, ні в одному регіоні України", - говорить Бекешкіна.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...