Медведчук може прийти до влади в Україні: Портников описав небезпечний сценарій

Президент України Володимир Зеленський може піти у відставку, а лідер Опозиційної платформи "За життя" Віктор Медведчук має всі шанси стати новим спікером ВР або навіть в.о. голови держави. Про це в інтерв’ю сказав український журналіст і публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

За його словами, цей варіант розвитку подій здається досить реалістичним через поглиблення соціально-політичної кризи в Україні, з якою в Офісі президента поки що не можуть впоратися.

"На сьогоднішній день це може виглядати політичною фантастикою. Але ми говоримо про період, коли стане ясно, що новий уряд України не здатний виправити ситуацію в економіці, коли почнуться затримки з виплатами по зарплатам і пенсіям, коли може статися дефолт української економіки і будуть робитися все більш суперечливі заяви в діалозі поміж Москвою і Києвом. З поглибленням кризи чинного спікера ВР відправлять у відставку, на його місце виберуть нового. Ним може стати Віктор Медведчук, який після відставки президента, також може стати на якийсь час виконуючим обов'язків глави держави. Такий варіант можливий після обрання отримання гарантій від Зеленського про його швидку відставку", – запевнив Портников.

За його словами, Медведчук у цій ситуації з'явиться як рятівник від неминучого краху так само, як він з'явився перед 2004 роком в якості нового керівника адміністрації тодішнього президента Леоніда Кучми.

"Він був людиною, яка мала забезпечити проросійський крен президента України і врятувати його від того політичного краху, що намітився після ситуації з Гонгадзе і був подовжений справою з “кольчугами”. Результат появи Медведчука ми знаємо, це Майдан 2004 року, а також глибока політична та економічна криза в країні. Друга поява Медведчука призведе до таких самих результатів, тільки до цього додасться втрата Україною нових територій на сході і південному-сході країни. Це і є найголовнішою метою російського політичного керівництва на чолі з Володимиром Путіним", – підсумував публіцист.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...