Медведчуки стали трохи біднішими: У Оксани Марченко знайшли та заарештували ще сім компаній в Україні

Суд арештував акції дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 млн грн у семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря", – наголосили у відомстві.

Йдеться про корпоративні права в АТ "Ексімнафтопродукт", ПрАТ "Синтез Ойл", ПрАТ "Синтез Транзит", ТОВ "Укрлоудсистем", АТ "Одеснафтопродукт", ПрАТ "Чорноморський паливний термінал" та ТОВ "Альбіон Коммодітіз".

Дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Її підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Арешт майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь держави.

  • Наприкінці літа 2022 року у Львівській області суд заарештував три земельні ділянки Марченко, а до цього – понад сотню об'єктів майна родини Медведчуків.
  • Також у межах розслідування вже заарештовано активи на понад 5,6 млрд грн. Йдеться про корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях та підприємствах, а також іменні акції у трьох обленерго на понад 3 млрд грн.
  • 5 квітня 2023 року суд наклав арешт ще на дві земельні ділянки з об'єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Марченко.
  • 25 квітня арештували понад 1 млрд грн активів Оксани Марченко у Запорізькому заводі феросплавів.
  • У травні в Марченко відсудили 9,5 га лісу на березі Дніпра.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...