Медведєв надихнув? Путіна раптово стурбував алкоголізм російських чиновників

Після повномасштабного вторгнення в Україну серед російських чиновників стало більше алкозалежних, це почало турбувати російського диктатора Володимира Путіна. Про це пише російське видання "Медуза" з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Путін, який раніше утримувався від заяв про алкоголізм в Росії і заперечував масштаб цієї проблеми в країні, все частіше почав висловлюватися на підтримку пропаганди здорового способу життя.

Зокрема, він почав порушувати це питання на зустрічах з владою в регіонах. Останні публічні заяви звучали в таких регіонах, як Кіровська і Володимирська області, які не є регіонами з найвищим рівнем алкогольної залежності у населення.

На зустрічі з губернатором Кіровської області Олександром Соколовим російський президент заговорив про "високий рівень алкоголізації населення" в мономістах регіону і попросив звернути увагу на "гострі проблеми".

Джерела "Медузи", близькі до адміністрації Путіна, кажуть, що президент почав приділяти особливу увагу цій проблемі, оскільки серед "деяких людей з ближнього кола" стало все більше людей з проблемами з алкоголем після повномасштабного вторгнення в Україну.

"Люди з лютого так знімають стрес. Міністри, їхні заступники, навіть деякі віце-прем'єри, працівники адміністрації президента і радбезу, частина керівників держкорпорацій, губернатори", – говорить джерело.

Причиною стресу співрозмовник назвав збитки, завдані Росії санкціями і вторгненням. Путіна ця ситуація турбує також через те, що "дисципліна почала страждати", кажуть джерела. "Хтось пропадає перед важливим заходом, хтось невиразно і плутано доповідає. Це вже бачить широка публіка", – кажуть джерела.

При цьому співрозмовники вважають, що Путін не збирається звільняти винних найближчим часом – поки будуть тільки натяки і м'які вимоги. "Присіли [у лютому] на склянку. Хтось втягнувся", – резюмувало одне з джерел.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...