Медики роблять усе можливе: Двоє поранених під час обстрілу Дніпра "Шахедами" у важкому стані

Двоє поранених під час обстрілу Дніпра "Шахедами" у важкому стані, ще двоє залишаються у реанімації, передають Патріоти України.

Після влучання три тисячі квадратних метрів складів логістичної компанії були у вогні. Росіяни серед ночі запустили зграю «Шахедів» по Дніпру з тимчасово окупованої території Запорізької області. Гучні вибухи чули в різних районах міста. Дивом не постраждали рятувальники: вони гасили пожежу, коли дрони-камікадзе росіяни спрямували знов.

П'ять дронів-камікадзе збили сили протиповітряної оборони, ще три - таки долетіли до цілі. Після першого влучання рятувальники якраз гасили пожежу, коли відновилась атака з неба. “Це безпосередньо було чути - як ці моторолери летять над головою. Потім пішли в піке і завдали удар по цих складських приміщеннях. Як моторолер, тільки в повітрі. Ми його не бачили, бо дув дуже сильний туман, але по звуку ми його визначили одразу”, - розповідає начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Олег Кушнірук.

Надзвичайники встигли винести з епіцентру вибуху трьох поранених працівників та відбігти на безпечну відстань. Під час розвідки території, вже згодом, знайшли ще одного постраждалого. Чоловік після першого удару вирішив повернутися за документами, та дрони вдарили знов.

Четверо поранених нині у реанімації з мінно-вибуховими пораненнями, усі у реанімації - їм від вісімнадцяти до сорока п’яти років. “Політравма означає ушкодження декількох органів та систем, травми грудної клітини, черевної порожнини, переломи кінцівок. Є травмування магістральних судин нижньої кінцівки. Два з них - більш важкі. Ага я сподіваюсь, що з ними все буде добре, бо лікарі роблять все можливе і неможливе”, - зазначає заступник голови обласного Департаменту охорони здоров’я Олексій Григорук.

Загалом рашисти випустили по складу три «Шахеди». Уламки іранських дронів з написом «Герань» розкидані територією. Після того, як врешті припинилася атака з неба, рятувальники ще годину приборкували пожежу, збитки ще підраховують. На згарищі розбирають вцілілі товари, усі не військового призначення.

Били росіяни і по Нікопольському району з важкої артилерії та систем залпового вогню. У громадах розбиті житлові будинки, підприємство та лінії електропередач.

Джерело: ТСН.ua

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...