Меган Маркл тут ні до чого: Королівський історик розповів, що зруйнувало стосунки між принцами Вільямом і Гаррі

​У Великобританії вийшла друком книга королівського біографа Роберта Лейсі Battle of Brothers, що проливає світло на стосунки між принцами Вільямом і Гаррі.

Відомий британський королівський біограф Роберт Лейсі в своїй новій книзі Battle of Brothers (Битва братів) досліджує історію стосунків між синами принцеси Діани і принца Чарльза. У книзі йдеться про більше ніж одну серйозну суперечку протягом їх життя, що призвела до дійсно натягнутих стосунків, передають Патріоти України.

Роберт Лейсі в своїй книзі також підтвердив чутки про те, що принц Вільям був дуже незадоволений рішенням принца Гаррі одружитися із американській актрисі Меган Маркл. Але це тільки один з останніх приводів для сварки між братами, який став причиною виходу принца Гаррі та його дружини з королівської сім'ї і переїзду до США разом із маленьким сином. Про зміст книги розповідає DailyMail.

Розлад між батьками

Як зазначає Лейсі, складнощі почалися в далекому 1992 році, коли обом братам довелося вже будучи у свідомому віці переживати конфлікт між батьками, який став надбанням громадськості і смакувався ЗМІ у всіх подробицях після виходу в світ книги Ендрю Мортона Її правдива історія з одкровеннями принцеси Діани, в яких вона розповідала про королівську сім'ю. У ній вона зізнавалася, що хотіла покінчити життя самогубством, коли була вагітною принцом Вільямом, і говорила, що життя з принцом Чарльзом було справжніми тортурами.

Після публічних зізнань матері, юні принци пережили в 1994 році ще один скандал — оприлюднення запису пікантної телефонної розмови між принцом Чарльзом і Каміллою Паркер Боулз. А потім був скандал про любовний зв’язок між принцесою Діаною і Джеймсом Хьюіттом, якого брати називали дядьком Джеймсом, і разом з ним і матір'ю проводили дуже багато часу.

Спокуси юності

Як зазначає автор книги, загибель матері зблизила братів, і коли принц Гаррі приєднався до принца Вільяма в коледжі Ітон, старший брат привів його в коло своїх близьких друзів. На жаль, на той момент Гаррі було всього 14 років, і підліток зустрівся зі спокусами дорослого життя раніше, ніж це передбачає вік.

У принців Вільяма і Гаррі був свій клуб, який називався Club H. Вони влаштували його в підвалі палацу Хайгроув, заміській резиденції принца Чарльза. Там стояв музичний центр, дивани і бар. Тут принци проводили час на канікулах зі шкільними друзями. На той момент, за словами автора книги, 16-річний принц Вільям багато пив, а 14-річний принц Гаррі намагався його наслідувати. Їхній батько, принц Чарльз, в цей час найчастіше був відсутній в резиденції і був зайнятий стосунками із Каміллою Паркер Боулз. А якщо батько був удома, то уся галаслива компанія студентів коледжу відправлялася гуляти до Rattlebone, паб, розташований в п’яти милях від палацу.

Звичайно, в британських пабах було заборонено продавати алкоголь особам, які не досягли 18-річного віку, але власник цього пабу закривав очі на замовлення юних принців, а також в цей час на території пабу дозволялося курити канабіс, адже наявність машин королівської охорони гарантувала, що сюди навряд чи нагряне місцева поліція.

Це були роки, коли принц Гаррі - ще вразливий підліток — почав вживати алкоголь в серйозній кількості, робить висновок автор книги Битва принців. І зазначає, що друзі розповідали, що він і його старший брат любили випити. В Ітоні Гаррі отримав прізвисько Гашиш Гаррі, бо з його кімнати частенько тягнуло ароматом травки.

Скандал із зустріччю з наркоманами

Коли, в 2001 році 18-річний принц Вільям покинув Ітон і відправився перед навчанням в університеті в річну подорож до Белізу, принц Гаррі залишився сам на сам, і продовжив із подвоєним захопленням балуватися травою, поки, нарешті, чутки не дійшли до його батька.

Як вчинив принц Чарльз — невідомо, зазначає автор книги, але відомо, що в червні або липні 2001 року, за кілька місяців до того, як про куріння трави дізнався принц Чарльз, принц Гаррі в компанії колишнього конюха принца Уельського з освітнім візитом відвідав реабілітаційний центр для наркоманів в Пекхемі. Там молодий принц кілька годин спілкувався з колишніми наркоманами, що раніше вживали героїн і кокаїн.

ЗМІ розповіли про цей візит принца в 2002 році, і представили це так, ніби принц Чарльз організував візит Гаррі з профілактичної та виховної метою. ЗМІ називали принца Уельського «мудрим батьком» і навіть припустили, що це принц Вільям розповів батькові про залежність брата.

Як зазначає автор книги, Гаррі дійсно втратив опору в 2000 і 2001 роках, коли Вільям на якийсь час зник з його життя, але ж це Вільям відкрив перші пляшки зі спиртним в їхньому барі в Хайгроуві, і здійснював разом з групою підлітків вилазки до пабу Rattlebone. Це принц Вільям, блакитноокий і гламурний хлопчик на чолі так званого глянцевого загону, розливав напої і влаштовував вечірки, на яких навчили пити і курити незміцнілого 14-річного підлітка.

Проте, навколо спадкоємців британського престолу — принца Вільяма і принца Чарльза в ЗМІ склався образ бездоганних членів королівської сім'ї, саме такими вони повинні виглядати як представники королівської династії в очах громадськості, тому про майбутнього Вільгельма V (принца Вільяма) в пресі ніколи не писали нічого, що дискредитує, в той час як про принца Гаррі писали, як про «брудного негідника», робить висновок автор книги Роберт Лейсі.

Історія з костюмом зі свастикою

У січні 2005 року брати вирушили до магазину Maud’s Cotswold Costumes обрати вбрання для костюмованої вечірки Колоніаліст і тубільці, яку влаштовував їхній товариш. Принц Вільям обрав костюм лева або леопарда, а принц Гаррі обрав форму кольору хакі. Як він пояснював пізніше, йому сподобався пісочний колір сорочки, він думав, що цей колір дуже йому личить. Проблема в тому, що на лівому рукаві красувалася червоно-біла пов’язка з чорною свастикою.

Під час вечірки один з її гостей сфотографував принца Гаррі в цьому костюмі, і через кілька днів фото красувалося на першій шпальті таблоїдів із заголовком Гаррі - нацист.

Гаррі приніс свої вибачення за цей костюм, але громадському обуренню не було меж. Очевидно, зазначає автор книги, 20-річний принц Гаррі не був неонацистом, як стверджував один з депутатів від лейбористської партії. Він був неслухняним, але жодним чином не нацистом.

Але помітив хоч один з викривачів Гаррі роль у всій історії принца Вільяма, задається питанням Роберт Лейсі. Справа в тому, зазначає він, що костюм Гаррі обирав разом з 22-річним старшим братом, який повинен був бути наставником молодшому, але той дозволив йому піти на вечірку в такому вигляді. Таким чином навколо братів склався стереотип — старший брат залишається ідеальним в очах громадськості, незалежно від того, чи є він таким, а молодший брат викликає сміх і несхвалення.

Після історії з костюмом юний принц Гаррі став переоцінювати участь старшого брата в його житті і відчувати несправедливість через образ, який склався навколо принца Вільяма. Гаррі відчував образу і навіть відчуження.

Друзі згадують досить серйозний розрив між двома братами в той час. Такими ж самими напруженими були стосунки братів після історії з поїздкою в реабілітаційний центр в 2002 році, коли принц Гаррі вперше почав усвідомлювати роль цапа-відбувайла монархії.

«Вперше їх стосунки дійсно постраждали, і вони майже не розмовляли», — сказав один з колишніх друзів. «Гаррі образився, що Вільям так легко відбувся».

Таким чином, Меган Маркл не була першопричиною рішення принца Гаррі покинути королівську сім'ю в січні 2020 року, переконує Роберт Лейсі. Для цього кроку у нього були раніші вагомі причини, інакше б він все життя змушений був з вдячністю грати роль запасного.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...