Механізм економічного бронювання викликає нерозуміння з боку військових: Марченко пояснив нюанси

На думку міністра фінансів Сергія Марченка, ідея економічного бронювання досі дискутується через свою складність, адже цей механізм викликає нерозуміння з боку військових, передають Патріоти України.

«Коли ви спілкуєтесь із військовими, ви їх ніколи не переконаєте, що це потрібно робити. Ніколи. Вони кажуть: давайте ми теж зараз 35 тисяч заплатимо і підемо трошки відпочинемо. І на це питання я не знаю відповіді», – зазначив Марченко.

Водночас міністр нагадав, що механізм бронювання у країні існує, і заброньовано вже мільйон чоловіків.

«Тому якби був дійсно прозорий спосіб, коли ти платиш податки, реєструєшся, і це тобі дозволяє як мінімум бути гарантованим, що тебе не спіймають, відразу не «запакують» і не відправлять кудись без твого відома, було б краще», – додав він.

Нагадаємо: ідея про «економічне бронювання», яка передбачає бронювання тільки для українців з високими зарплатами, викликала хвилю критики серед військових, експертів і населення, і в Офісі президента відмовилися від цієї ідеї. Але потім окремі чиновники все ж повернулися до неї, і продовжують її лобіювати.

Зеленський повідомив, що нова українська балістична ракета пройшла успішне випробування

вівторок, 1 жовтень 2024, 21:55

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість. Про це повідомляє Офіс президента, передають Патріоти України. «Завдяки оборонним індустріям Україні належить стати одним із ключових гло...

Наймасовіший відомий випадок страти: Окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку

вівторок, 1 жовтень 2024, 21:03

Російські окупаційні війська скоїли черговий воєнний злочин в Україні. Днями загарбники стратили 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають Патріоти України. Зазначаєт...