Мендель не Мендельсон: Ображений прес-секретаркою Зеленського дипломат та економіст розповів, що думає про речницю президента

У всьому світі посада прес-секретаря провідника держави передбачає витонченість, толерантність, комунікабельність зі ЗМІ та опонентами, ображчик дипломатичності режиму. Однак це точно не про сьогоднішню Україну.

Економіст, співробітник Атлантичної ради, колишній член Наглядової ради “Укрзалізниці” Андерс Аслунд прокоментував публічні образи з боку прес-секретарки президента України Юлії Мендель. Свою думку щодо цього гучного скандалу він прокоментував у ефірі телеканалу "Прямий", передають Патріоти України.

“Ви прекрасно розумієте, це не дуже серйозно виглядає. Ми взагалі не маємо жодних зв’язків з нею. Я її не бачив і не знаю”, – заявив він

Експерт пояснив, чому він пішов зі своєї посади з Наглядової ради “Укрзалізниці”. “І хотів би пояснити. Я був в наглядовій раді “Укрзалізниці” (з червня 2018 року Андерс Аслунд був незалежним членом наглядової ради “Укрзалізниці”, звідки звільнився 25 вересня 2020 року – ред.) майже 2,5 роки. Але протягом останнього пів року нічого не платили, взагалі не платили за нашу роботу. І це досить багато роботи в наглядовій раді великого державного підприємства. І тоді я звільнився.

Це я пішов (з Наглядової ради “Укрзалізниці” – ред.) через те, що український парламент і президент вважали, що не треба платити людям, які сидять в наглядових радах, що, звичайно, політика щодо боротьби з корупцією… І, врешті-решт, це прем’єр-міністр Денис Шмигаль це питання вирішив. Але це він зробив після того, що я зробив досить багато галасу, коли я пішов. Тому що корпоративне управління на державних підприємствах не дуже добре працює…”, – розповів Аслунд.

За його словами, він не очікує на вибачення з боку прес-секретарки президента України Юлії Мендель, оскільки вона не є професіоналом. “Я нічого не чекаю від неї. Я її не знаю. Ця молода дівчина. Вона отримала високу посаду. І, виявляється, що не дуже добре знає, як робити таку роботу”, – підкреслив Аслунд.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"