"Мене до сліз розчулило, що він просив зброю, а не "таксі": Джонсон нагородив Зеленського премією Черчилля (відео)

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 26 липня, отримав від британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона премію Вінстона Черчилля за лідерство. Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський взяв участь у церемонії нагородження дистанційно, передають Патріоти України.

«Демократія в Європі зараз перебуває під загрозою тиранії, і цю загрозу зупиняє лідерство та героїзм. Як і Вінстон Черчилль, президент Зеленський показує, що тиранія не повинна досягти успіху, що люди повинні мати право самостійно обирати свій шлях і своє життя», — сказав голова Міжнародного товариства Вінстона Черчилля Лоуренс Геллер.

Борис Джонсон наголосив, що Україна не просто може перемогти, а переможе та посяде своє місце як вільна, суверенна і незалежна держава.

«Коли росіяни почали наступати на Київ, ви [Володимир Зеленський] знали, що будете їхньою ціллю… Ви могли залишити Київ, сказати — і вам було б складно заперечити — що для виживання української держави необхідне виживання її президента. Але ви вирішили залишитися в Києві, з українським народом, так само, як Черчилль залишився в Лондоні 1940 року… І ви сказали тоді: „Мені потрібна зброя, а не таксі“. Я думаю, Черчилль би зрадів - і, мабуть, заплакав - тому що його часто до сліз розчулювала моральна і фізична мужність, яку ви продемонстрували тими похмурими тижнями», - сказав Джонсон.

Зеленський заявив, що нагорода втілює не лише його зусилля, а й героїзм десятків тисяч українок і українців, які захищають свою країну від повномасштабної агресії Росії: «Ця нагорода була б неможлива, якби весь український народ не піднявся для захисту свободи від нападу тиранії».

Президент України також відзначив лідерство Бориса Джонсона і сказав, що українці та європейська історія не забудуть тих, хто прийшов на допомогу українському народу.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...